top of page

Functionele en Dissociatieve Neurologische Symptomen

 

Hemi

De meeste mensen met functionale of dissociatieve neurologische symptomen hebben een combinatie van symptomen. Klik op een symptoom rechts of gebruik het menu bovenaan voor informatie over de symptomen.

 

Op de pagina 'oorzaken' vindt u informatie over de oorzaak van de klachten, waarom bepaalde mensen bevattelijk zijn voor dit type klachten, en over het mechanisme van deze aandoening, wat er verkeerd is gegaan in het lichaam, dat de aandoening NIET tussen de oren zit, en hoeveel kans er is op een verkeerde diagnose:  

 

 

 

..en op de pagina 'behandeling' staat wat er te doen is aan de klachten:

 

 

 

Ook vindt u op deze website verhalen van patiënt met functionele symptomen:  

Hoe deze website te gebruiken...

Symptomen ...

DISCLAIMER:  Probeert u alstublief niet zelf een diagnose te stellen op basis van deze website. We hopen dat u een dokter zult consulteren om uw klachten te diagnosticeren en te behandelen. Deze website is bedoeld als aanvulling daarop.

We kunnen helaas niet corresponderen met patiënten die niet binnen de praktijk van dokter Stone vallen, we hopen dat u iets aan deze website heeft. U kunt uiteraard altijd de inhoud van de website met uw huisarts of specialist bespreken.

Sponsoring:  Dank gaat uit naar het Neurologie Onderzoeks Fonds van het Western General Hospital in Edinburgh (UK) die de basiskosten op zich heeft genomen.

Mac problemen - Excuses voor problemen met Mac operating systems. We werken aan een oplossing om deze website ook goed te laten werken op een Mac computer, maar hebben deze nog niet gevonden.

Welkom op de website over functionele neurologische symptomen

Op deze website vindt u informatie over functionele neurologische symptomen.

 

Dit is een vertaalde website van Dr. Jon Stone, neuroloog verbonden aan de Universiteit van Edinburgh en werkzaam in het Western General Hospital Edinburgh. Hij is expert op het gebied van functionele neurologische stoornissen en heeft op basis van zijn ervaring met patiënten deze website geschreven. De Engelstalige website vindt u hier:

 

U kunt op deze site informatie lezen over de verschillende symptomen die kunnen passen bij een functionele neurologische stoornis, en het achterliggende mechanisme van functionele neurologische stoornissen.  

bottom of page