top of page

Functionele en Dissociatieve Neurologische Symptomen

 

Hemi

Behandeling

De behandeling van functionele symptomen bestaat uit verschillende stappen. Hierin is de inzet van de patiënt zelf van groot belang.

 

Patiënten die verbeteren, zeggen dat een van de belangrijkste factoren voor verbetering lijkt te zijn dat ze de diagnose begrijpen en de uitleg die gegeven is, logisch vinden. Dit klinkt misschien vreemd, maar heeft alles te maken met de manier waarop de symptomen ontstaan en blijven bestaan. Lees daarover eventueel de pagina's over de oorzaak van de aandoening:

 

 

 

 

Hoe meer begrip voor de aandoening zorgt voor minder klachten leest u hier:

 

 

 

Revalidatie-technieken en fysiotherapie of lichamelijke inspanningsoefeningen kunnen ook bijdragen aan herstel. In feite bestaat de behandeling van de symptomen grotendeels uit revalideren en opnieuw aanleren van de juiste aansturing vanuit uw hersenen naar het lichaam.

Lees hier over revalidatie-technieken en fysiotherapie:

 

 

 

Voor een deel van de patiënten kan de psycholoog of psychiater ook een rol spelen in de behandeling. Bij patiënten met functionele stoornissen komen veel klachten van angst en depressie voor. Ook hebben veel patiënten gedachten of gevoelens ten aanzien van de klachten die verbetering in de weg staan. Lees daar meer over op deze pagina:

 

 

 

Als u sceptisch bent over psychologische behandeling en denkt: ik ben toch niet gek? waarom zou ik naar een psycholoog gaan? Lees dan deze pagina:

 

 

 

Er is geen wondermiddel tegen functionele stoornissen, maar er zijn wel medicijnen die kunnen helpen, lees daarover op de pagina over medicatie:

 

 

 

Lees hier meer over speciale speciale oefeningen en technieken bij dissociatieve aanvallen, functionele verlamming en bewegingsstoornissen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een aparte pagina over uitleg aan familie, vrienden en op uw werk, die vindt u hier:

 

 

 

bottom of page